Komentár kuchára
Tieto slimáky alebo osie hniezda vám rozvoňajú celý dom. Zasýtia aj potešia vaše chuťové poháriky ;)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zohrejeme si mlieko, rozmiešame v ňom droždie a cukor. Necháme vykysnúť kvások. Vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme vajíčko, štipku soli a roztopené maslo. Cesto vymiesime a necháme vykysnúť.
-
Krok 2.
Vykysnuté vyberieme z misy na dosku, rozvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Plnku si pripravíme spôsobom, že rozmiešame roztopené maslo s mletou škoricou.
-
Krok 3.
Cesto zrolujeme do rolády, narežeme na cca 2cm slimáky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút podkysnúť. tesne pred pečením potrieme teplým mliekom a dáme do vyhriatej rúry.
Celý postup nájdeš SEM
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept