Máme radi škvarkové pagáče, a tak som raz skúsila aj tieto trojuholníky so slivkovým lekvárom. Zamilovali sme si ich a myslím, že zopár ich budem robiť vždy popri klasických pagáčoch.
Videné: 3 230 x
Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.
Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, zmäknuté maslo a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.
Po poslednom nakysnutý cesto rozvaľkáme na cca 1cm a narežeme na štvorce. Do každého dáme lekvár a preložíme na trojuholníky. kraje poriadne zlepíme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať rascou, soľou, sezamom. Pečieme približne 20 minút na 200°C.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.