x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Domáci medovník

slide
  • Porcie: 15
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 80 minút
  • Kuchyňa : Česká
  • Zdroj : Dóra Varga
(3.5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 2 637 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Deň pred pečením uvaríme plechovku kondenzovaného mlieka. Ja to robím tak, že ju ponorím do hrnca s vodou a varím 2 hodiny alebo 1 hodinu v papiňáku. Vznikne tak karamelizované mlieko. Nikdy ju neotváram, keď je ešte teplá, hrozí nebezpečenstvo popálenia. Vždy ho nechávam uzavretý vychladnúť do druhého dňa.

  • Krok 2.

    V deň pečenia vyšľahám krém z masla, cukru, vajca, medu a smotany v kovovej miske nad parou. Trvá to približne 5 minút. V inej miske zmiešam múku so sódou bikarbónou a pridám teplý krém - vznikne polotuhé cesto. Prikryjem ho a nechám 5 až 10 minút odpočívať a tuhnúť. Nedávam do chladničky!

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.