listok
Krisztina 

Porcií 0
Minút 120
Náročnosť Stredná

(1.8 / 5)
Videné: 2 784 x
Čokoládová torta

Komentár kuchára

Výborná tortička na oslavu


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Najprv si pripravíme korpus. Oddelíme si žĺtky od bielkov a pripravíme si sneh z bielkov. Potom si vyšľaháme žĺtky. Pridáme 5 PL kr. cukru k žĺtkom. K žĺtkom pridáme 5 PL hladkej múky, štipku soli a kypriaceho prášku. Postupne pridávame holandské kakao. Pridáme bielkový sneh a veľmi jemne zapracujeme zvyšok snehu. Cesto navrstvíme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút.

  • Krok 2.

    Či je hotové otestujeme špajľou. Ak po zapichnutí vyjde z cesta čistá, korpus je hotový. Ja som spravila 3x korpus z 15 ks vajíčok. Čiže postup som zopakovala ešte 2x.

  • Krok 3.

    Plnka: Rozmixujeme 500g mascarpone s práškovým cukrom. V druhej miske si rozšľaháme smotanu na šľahanie Pridávame rozšľahanú rastlinnú smotanu 500 ml k mascarpone. Postupne pridávame k tomu roztopenú čokoládu na varenie (300 gr)

  • Krok 4.

    Vyšľahaný krém natrieme na korpus 3x. Celú tortu natrieme,ozdobíme cukríkmi, trubičkami a dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept