listok
Krisztina 

Porcií 0
Minút 180
Náročnosť Stredná

(4 / 5)
Videné: 7 255 x
Citrónová torta s mascarpone plnkou
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj :

Komentár kuchára

Úžasná tortička na párty. Letná, svieža chuť očaruje každého.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Najprv si pripravíme korpus. Oddelíme si žĺtky od bielkov a pripravíme si sneh z bielkov. Potom si vyšľaháme žĺtky. Pridáme 5 PL kr. cukru k žĺtkom.

  • Krok 2.

    K žĺtkom pridáme 5 PL hladkej múky, štipku soli a kypriaceho prášku.

  • Krok 3.

    Pridáme bielkový sneh a veľmi jemne zapracujeme zvyšok snehu. Cesto navrstvíme na papierom vystlaný plech a pečieme pri teplote 180 °C zhruba 25-30 minút.

  • Krok 4.

    Či je hotové otestujeme špajľou. Ak po zapichnutí vyjde z cesta čistá, korpus je hotový.

  • Krok 5.

    Ja som spravila 3x korpus z 15 ks vajíčok. Čiže postup som zopakovala ešte 2x.

  • Krok 6.

    Plnka: Rozmixujeme 500g mascarpone s práškovým cukrom. Postupne pridávame citrónovú kôru a potom citrónovú šťavu.

  • Krok 7.

    V druhej miske si rozšľaháme smotanu na šľahanie Pridávame rozšľahanú rastlinnú smotanu 500 ml k mascarpone.

  • Krok 8.

    Korpus natrejeme citrónovým krémom. Zo zvyšku si pekne vyzdobíme tortičku.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept