x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Schwarzwaldská torta

slide
  • Porcie: 0
  • Typ : Zložitý
  • Príprava : 170 minút
  • Kuchyňa : Nemecká
  • Zdroj : Dóra Varga
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Schwarzwaldská torta, alebo torta z Čierneho lesa je upečená z čokoládového cesta, naplnená lahodným šľahačkovým krémom so zaváranými višňami.


Potrebujeme:

  • Višňový krém:

  • Smotanový krém (3/4):

  • Na ozdobu:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom (5 PL)do tuhej lesklej peny. Zvlášť vyšľaháme aj žĺtky s cukrom (3 PL) a k tomu pridáme mix múky a kakaa. K bielkam postupne pridáme ručne metličkou žĺtkový zmes a pripravené cesto nanesieme do formy a pečieme 50 minút pri 160°C. Necháme v rúre vychladnúť.

  • Krok 2.

    Višňový krém: Zlatý klas zmiešame s cukrom a višňovou šťavou do hladka, potom pridáme višne a rozmixujeme ručným mixérom. Uvaríme hustý krém a necháme úplne vychladnúť.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.