listok
Dóra Varga

Porcií 0
Minút 125
Náročnosť Expert

(5 / 5)
Videné: 5 175 x
Domáce kokosky

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Najprv si urobíme hornú časť, čiže snehové kopčeky. Bielky nad parou vyšľaháme do peny, počas šľahania postupne pridávame kryštálový cukor. Je hotovl vtedy, keď už cukor je úplne rozpustený a sneh drží na šľahacej metličke. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým trochu nevychladne.

  • Krok 2.

    Pridáme k tomu jemne strúhaný kokos, zamiešame. Na plech dáme papier na pečenie a robíme naň kôpky pomocou cukrárenského vrecka. Vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4-4,5 cm. Pečieme v rúre pri 160 stupňoch asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte 15-20 minút pri 50 stupňoch. Pečenie musíme sledovať, keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú hotové.

  • Krok 3.

    Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín (múka, margarín, cukor, vajce). Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme pri 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.

  • Krok 4.

    Pripravíme si krém. Mäkké maslo zmiešame s práškovým cukrom a kakaom, vyšľaháme do nadýchaného krému. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. V strede necháme miesto na džem.

  • Krok 5.

    Na krém kladieme kokosový vrch. Pripravené kokosky dáme do chladničky, aby krém dobre stuhol.

  • Krok 6.

    Nakoniec spodnú časť namáčame v čokoláde, ktorú spolu s tukom roztopíme vo vodnom kúpeli.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept