Najprv si urobíme hornú časť, čiže snehové kopčeky. Bielky nad parou vyšľaháme do peny, počas šľahania postupne pridávame kryštálový cukor. Je hotovl vtedy, keď už cukor je úplne rozpustený a sneh drží na šľahacej metličke. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým trochu nevychladne.
Pridáme k tomu jemne strúhaný kokos, zamiešame. Na plech dáme papier na pečenie a robíme naň kôpky pomocou cukrárenského vrecka. Vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4-4,5 cm. Pečieme v rúre pri 160 stupňoch asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte 15-20 minút pri 50 stupňoch. Pečenie musíme sledovať, keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú hotové.
Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín (múka, margarín, cukor, vajce). Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme pri 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Mäkké maslo zmiešame s práškovým cukrom a kakaom, vyšľaháme do nadýchaného krému. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. V strede necháme miesto na džem.
Na krém kladieme kokosový vrch. Pripravené kokosky dáme do chladničky, aby krém dobre stuhol.
Nakoniec spodnú časť namáčame v čokoláde, ktorú spolu s tukom roztopíme vo vodnom kúpeli.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept