x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Domáce vanilkové venčeky

slide
  • Porcie: 32
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : Francúzka kuchyňa
  • Zdroj : Dóra Varga
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Videla som už mnohé varianty na recept, mne tento vždy funguje, jediný problém môže spôsobiť cesto. Ak sú všetky suroviny presne odmerané a presne pracujete, nemal by s tým byť problém.


Potrebujeme:

  • Vanilkový krém

  • Na šľahačku:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zapnite rúru na 180 °C. V hrnci na miernom ohni priveďte do varu vodu, maslo, soľ a cukor. Po rozpustení masla (naozaj počkajte, kým sa poriadne rozpustí), pridajte múku. Neustále miešajte, kým nezhustne a neoddelí sa od stien hrnci. Trvá to približne 3-4 minúty. Malé prilepenie na dne je normálne, ale nepripaľujte ho.

  • Krok 2.

    Po dokončení preložte do inej misy a nechajte vychladnúť. Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom, postupne a hákmi ich vpracujeme do hmoty. Každé vajce dôkladne zapracujte do cesta, môžete ho spracovať pomocou kuchynského robota. Mali by ste mať pekné lesklé cesto. Konzistencia by v žiadnom prípade nemala byť riedka, pretože z nich nemôžete upiecť guľky. Mal by byť ako tvrdý puding.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.