listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto na tieto moravské koláče je bez pridania droždia. Namiesto kvásku pridáme sódu bikarbónu.

  • Krok 2.

    Z múky, vajca, kyslej smotany, cukru a sódy bikarbóny vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky.

  • Krok 3.

    Na pomučenej doske cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska.

  • Krok 4.

    Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Krok 5.

    Menším dnom pohára, vtlačíme uprostred kolieska, aby sme urobili jamku, ktorú naplníme džemom, tvarohom a makom.

  • Krok 6.

    Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom. Mak sparíme s mliekom a urobíme z neho hustú kašu.

  • Krok 7.

    Hotové moravské koláčiky pečieme 30 minút na 180 °C.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept