listok
Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 60
Náročnosť Expert

(5 / 5)
Videné: 5 754 x
Medové rezy s kyslou smotanou

Komentár kuchára

Takže jsem měla asi tak tři možnosti. Buďto se ze žalu opít do němoty nebo vykřičet svůj nahromaděný vztek z okna a nebo si prostě obalit nervy tuplovanou dávkou něčeho sladkého...


Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto na medové pláty pripravíme takto : Maslo s medom nechať roztopiť v kastróliku. Nad parou vyšľahať metličkou celé vajcia s cukrom a tenkým pramienkom prišľahávať rozpustenú medovú zmes.

  • Krok 2.

    Potom sňať zo zdroja tepla, pridať sódu a po častiach pridávať múku, kým nie je cesto hladké. Vyklopiť na pomúčenú pracovnú plochu a teraz už len rukami zapracovať do cesta toľko múky, aby bolo pevné, ale pritom tvárne.

  • Krok 3.

    Rozdeliť na 4 rovnako veľké časti, každú zvlášť do tenka vyvaľkať a preniesť pomocou valčeka na rúry papiere. Piecť na obrátenom plechu cca 5-7 minútiek na 170 °C dozlatista (pozor, neprepiecť, inak budú placky tvrdé a budú sa lámať).

  • Krok 4.

    Hotové pláty orezať všetky na jeden rozmer, odrezky nevyhadzovať, rozdrobiť do misky (poslúži ako posyp navrch múčnika), premazať krémom a poskladať na seba. Vršok ľahko pomazať a posypať omrvinkami. Hotové necháme v chladničke do druhého dňa odležať.

  • Krok 5.

    Krém: Všetky ingrediencie vyšľahať mixérom dojemna.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept