Cesto : Z 200 ml vlažného mlieka a droždia pripravíme kvások.
Do veľkej misky si dáme polohrubú múku, vajce, cukor, kyslú smotanu, zvyšné mlieko a kvások.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 45 minút nakysnúť!
Keď nám cesto nakyslo, rozdelíme si ho na tri bochníky, ktoré vyvaľkáme na pláty.
Plníme rôznymi plnkami. Makom, tvarohom, kakaom, pudingom.
Ja som prvý natrela džemom a posypala makom. Druhý som naplnila škoricou zmiešanou s cukrom. Tretí som naplnila kakaom s cukrom.
Pláty zrolujeme a dáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúru pri 200°C asi 30 minút.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept