listok

Kategória: mliecne

Kefír (prípadne mliečny kefír na odlíšenie od vodného „kefíru“) je kvasený mliečny nápoj tvorený pôsobením symbiotického spoločenstva mikroorganizmov, chráneného⁠ kefíro­vým jadrom.[1] Prevažujú kyslomliečne bak­térie, zastúpené sú tiež pivovarské (pekárenské) kva­sinky a vláknitá syrová pleseň. Kultúry tvoriace kefír sú poväčšine blízko príbuzné alebo totožné s tými, ktoré sa prirodzene nachádzajú v mlieku cicavcov alebo v ľudskom tráviacom trakte.

Zdroj: wiki
Kefír

Ingredienciu: Kefír sme použili v 1 receptoch

Fantastické kefírové lievance

Výborná večera alebo maškrta pre deti

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.33 / 5)