Grilované rebierka z diviaka s brusnicovou omáčkou

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 309
29.08.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Diviačie rebrá
  Soľ
  Čierne korenie mleté
  Bobkový list
  Cesnak
  Sušené huby (napr. lesné hríby)
  Borievka obyčajná
Brusnicová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
4 dlČervené víno (suché)
4 PLBrusnicový džem
2 kockaČokoláda na varenie (horká čokoláda)
Postup prípravy pre Grilované rebierka z diviaka s brusnicovou omáčkou
  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pripravíme si ho na noc do chladu... Pridáme soľ, korenie, bobkový list, cesnak, pár sušených lesných hríbov, pár kúskov borievky a toto spolu s par lyžicami oleja akoby vmasírujeme do mäsa. Uzavrieme a dáme na noc do chladničky.

    foto receptu
  2. 2

    Na druhý deň mäso buď grilujeme, niekoľkokrát obrátime, aspoň dve hodiny, alebo ho môžme dať do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre, tak isto aspoň dve hodiny...

  3. 3

    Pomaly privedieme ingrediencie k varu, trošku osolíme a zredukujeme približne na polovicu.

  4. 4

    Podávame so zemiakmi, ktoré môžme piecť spolu s mäskom, alebo s ryžou, no stačí aj zeleninový šalát, či dobrý chlieb

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Falošná sviečková na smotane
Pečený králik
Rýchly jablkový bochník
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Výborná krémová Mrkvová polievka
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Bravčové rizoto
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf