listok
Robo Fišer

Porcií 4
Minút 120
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 1 957 x
Domáce burgre - vegán aj nevegán

Komentár kuchára

Na moje narodeniny som robil hamburgery. Ale jedna osoba nemá rada mäso. Teda som musel vymyslieť náhradu mäsa - šošovicová placka.


Potrebujeme:

VideoRecept - Domáce burgre - vegán aj nevegán

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripravíme si masovú zmes. Do mletého masa pridáme soľ, peper, sladkú papriku mletú, chilli (podľa chuti), 1-2 cibule, bylinky podľa vlastného výberu - ja som dal trosku rozmarínu. Necháme hodinu postáť v chladničke, potom grilujeme rovnomerne z oboch strán. Pre vegetariánov tu je tiež verzia - začal som tým že som na oleji osmažil cibuľu, mrkvu a neskôr som do rozpálenej zmesi pridal šošovicu (kľudne použi akúkoľvek strukovinu) a var tak ako by si varil/a polievku. Dochutil som soľou a peprom a varil tak aby vo finále mala zmes čo najmenej vody. Po uvarení do mäkka som zo zmesi odoberiem niečo do samostatnej misy, pri vyberaní z hrnca treba vytlačiť všetku vodu (polievku). Do zmesi pridám strúhanku, múku, korenie ako do mäsa a nechám vychladnúť hodinu v chladičke. Ak sa bude na panvici zmes rozpadávať, pridaj do zmesi viac strúhanka, vajce, nech sa to viac zlepí. Niekedy som do burgeru robil aj volske oko ale tento krát som vynechal. Nalož si ho čím chceš, čo ti chuti.

  • Krok 2.

    Po vybratí masa z grilu / panvice - Na mäso / placku po upečeni hodím syr (dal som goudu a parmezán, kľudne eidam alebo čo je v chladničke) a ihneď zakryjem (syr sa krásne roztopí a mäso pustí šťavu ktorú nechceš dať rovno do burgeru lebo sa buď namočí alebo si popáliš jazyk)

  • Krok 3.

    Žemle budú samostatný recept alebo kúp šebe v lidli keď sa ti neche hodinu a pol piecť (ale stoja za tú makačku navyše)

  • Krok 4.

    Obloha - vyber si čo chceš, ja som dal paradajky, ľadový šalát, červenú cibuľku čerstvú, na vrchu je flambovaná skaramelizovaná cibulka.

  • Krok 5.

    Dresing - použil som Bieloruskú majonézu, papriku sladkú / pálivú , cesnak (rozpučený čerstvý), trochen soli a pepru a vybavené.

  • Krok 6.

    Servíruj a užívaj najlepší domáci recept na börgir aký si mal / mala .

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept