listok
Krisztina 

Porcií 8
Minút 90
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 2 637 x
Parížske rožky

Komentár kuchára

Slávnostné parížske rožky


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou ručným šľahačom do tuha.

  • Krok 2.

    Odstavíme a primiešame pomleté orechy, necháme vychladnúť, potom si cesto dáme do vrecka bez špičky.

  • Krok 3.

    Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 150-180 stupňov, rožteky v nej pečieme 15-20 minút.

  • Krok 4.

    Pripravíme si plnku: Cukor, mlieko a kakao vymiešame nad parou na krémovú hmotu, necháme vychladnúť. Do zmäknutého masla postupne vmiešavame kakaovú hmotu a vymiešame na krém, ktorý vložíme do vrecúška na zdobenie- Parížske rožky vyzdobíme s krémom.

  • Krok 5.

    Horkú čokoládu rozpustíme s cerou vo vodnom kúpeli a stuhnuté rožteky namáčame v teplej čokoláde.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept