Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Kuracie mäso |
200 g | Bravčový bôčik (údený) |
200 ml | Olej |
1 KS | Pór |
4 strúčik | Cesnak |
2 ČL | Karí korenie |
1 ČL | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
2 ČL | Sójová omáčka |
2 PL | Solamyl |
300 ml | Smotana na šľahanie |
500 g | Cestoviny |
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky osolíme, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé kúsky obalili. Vo veľkom hrnci necháme na oleji speniť údený bôčik nakrájaný na kocky, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Potom pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame.
Pridáme pór narezaný na kocky a cesnak, posypeme karí korením, soľou a korením, zalejeme smotanou, zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni ľahko prebublávať asi 10 minút. Potom prisypeme uvarené cestoviny, premiešame a asi ešte 5 minút pod pokrievkou prehrejeme.