Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 balenie | Špagety (na 4 porcie) |
500 g | Mleté mäso |
1 KS | Cibuľa |
3 strúčik | Cesnak |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 štipka | Muškátový oriešok |
1 štipka | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
2 PL | Paradajkový pretlak |
  | Olej olivový |
100 g | Zelené olivy |
  | Hovädzí vývar (na podliatie) |
Na olivovom oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku a 2 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno. Keď je do sklovitá, pridáme mleté mäso, osolíme a okoreníme.
Sprudka osmahneme, pridáme pretlak a zalejeme vývarom, keď je mäsko mäkké, pridáme na kolieska nakrájané olivy a troska nového korenia. Muškátový oriešok tiež ale iba jemne. Omáčkou polejeme uvarené špagety a dobru chuť