Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 40 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : zcukrempudrem
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len tak


Potrebujeme:

  • Bešamelová omáčka

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  • Krok 2.

    Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.

  • Krok 3.

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.

  • Krok 4.

    Vnútro zapekanej misy vymastíme maslom alebo olejom. Na dno dáme cestoviny, na ne potom mäsovú zmes a jemne zatlačíme. Potom na zmes nanesieme rovnomerne pripravenú omáčku. Na vrch nastrúhame syr.

  • Krok 5.

    Pečieme na 200 °C asi 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.