Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len takPeter
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Kuchár/ka: Peter
videní 410
07.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
0.5 Kg Bravčové mleté mäso
3 PL Paradajkový pretlak
2 KS Cibuľa
3 strúčik Cesnak
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie (podľa chuti)
0.5 balenie Korenie Bolonske špagety (podľa chuti)
Bešamelová omáčka
Množstvo Ingrediencia
2 PLMaslo
2 PLMúka polohrubá (najlepšie pšeničná)
2 šálkaMlieko
150 gSyr (tvrdý)
Postup prípravy pre Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
  1. 1

    Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.

    foto receptu
  2. 2

    Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.

    foto receptu
  3. 3

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.

  4. 4

    Vnútro zapekanej misy vymastíme maslom alebo olejom. Na dno dáme cestoviny, na ne potom mäsovú zmes a jemne zatlačíme. Potom na zmes nanesieme rovnomerne pripravenú omáčku. Na vrch nastrúhame syr.

    foto receptu
  5. 5

    Pečieme na 200 °C asi 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť

    foto receptu
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Cestoviny s kuracím mäsom a brokolicovou omáčkou
Bravčové plátky na pive
Plnená paprika
Kuracie kari placky z cukety
Krémová brokolicová polievka
Kuracie medailónky
Bolonské špagety
Mrkvovo jablkový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf