Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 Kg | Bravčové mleté mäso |
3 PL | Paradajkový pretlak |
2 KS | Cibuľa |
3 strúčik | Cesnak |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 štipka | Čierne korenie (podľa chuti) |
0.5 balenie | Korenie Bolonske špagety (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 PL | Maslo |
2 PL | Múka polohrubá (najlepšie pšeničná) |
2 šálka | Mlieko |
150 g | Syr (tvrdý) |
Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.
Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.