Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Cestoviny (penne alebo motýliky) |
1 KS | Cibuľa (väčšia alebo 2 menšie) |
3 strúčik | Cesnak |
200 g | Šunka (podľa vlastného výberu) |
150 g | Tavený syr |
500 ml | Smotana na varenie |
1 plechovka | Šampiňóny |
1 plechovka | Kukurica |
1 plechovka | Hrášok |
2 ČL | Soľ (podľa potreby) |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Farebné korenie (najlepšie priamo z mlynčeka ) |
1 štipka | Bazalka (sušená alebo čerstvá) |
Začiatok klasicky ako vždy - na rozohriatom oleji si speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme šunku. Tú sme si ešte v obchode nechali narezať na plátky a pred varením sme si ju nakrájali na kocky cca 1x1 cm. Pridáme pretlačený cesnak a opražíme. Dávame však pozor aby nám šunka veľmi neprilipla na hrniec. Ak sa tak deje, trošilinku podlejeme vodou.
Na druhej panvičke si na masle opražíme scedené šampiňóny. Pozor však ! Tie počas praženia radi strieľajú, preto ak ich nechceme mať po celej kuchyni, panvičku prikryjeme a za občasného miešania, ich troška podusíme. Do pripraveného základu z cibuľky, šunky a cesnaku vylejeme smotanu a pridáme syr. Syr necháme pekne rozpustiť a celé troška prevrieť. Asi po 10. minútach tam šupneme hotové šampiňóny, kukuricu a hrášok (ak niečo z toho nemáte radi, kľudne to môžete vynechať). Mierne osolíme, okoreníme korením a bazalkou a povaríme.