Začiatok klasicky ako vždy - na rozohriatom oleji si speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme šunku. Tú sme si ešte v obchode nechali narezať na plátky a pred varením sme si ju nakrájali na kocky cca 1x1 cm. Pridáme pretlačený cesnak a opražíme. Dávame však pozor aby nám šunka veľmi neprilipla na hrniec. Ak sa tak deje, trošilinku podlejeme vodou.
Na druhej panvičke si na masle opražíme scedené šampiňóny. Pozor však ! Tie počas praženia radi strieľajú, preto ak ich nechceme mať po celej kuchyni, panvičku prikryjeme a za občasného miešania, ich troška podusíme. Do pripraveného základu z cibuľky, šunky a cesnaku vylejeme smotanu a pridáme syr. Syr necháme pekne rozpustiť a celé troška prevrieť. Asi po 10. minútach tam šupneme hotové šampiňóny, kukuricu a hrášok (ak niečo z toho nemáte radi, kľudne to môžete vynechať). Mierne osolíme, okoreníme korením a bazalkou a povaríme.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept