Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 g | Cestoviny (motýliky alebo špirálky) |
1 KS | Cibuľa |
2 KS | Klobása |
100 g | Slanina |
100 KS | Šampiňóny |
200 g | Mrazená zelenina (podľa vlastného výberu) |
100 ml | Smotana na varenie |
2 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Bazalka |
1 štipka | Sušený cesnak |
1 štipka | Rasca (najlepšie mletá) |
V panvičke alebo hrnci si na rozohriatom oleji oprážime nakrájanú cibuľu, slaninu a klobásku. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme korením, rascou, cesnakom, bazalkou a za občasného podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme šampióny, chvíľočku ešte podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Nastrúhame nivu, najlepšie celý ten trojuholník, necháme rozpustiť a odstavíme.
Medzi časom sme si v osolenej vode uvarili cestoviny (hodia sa motýliky, makaróny, vretienka...), ktoré sme premyli pod horúcou vodou a scedili.