listok
Mária Fiľakovská

Porcií 2
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 14 158 x
Gazdovské cestoviny s nivou
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V panvičke alebo hrnci si na rozohriatom oleji oprážime nakrájanú cibuľu, slaninu a klobásku. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme korením, rascou, cesnakom, bazalkou a za občasného podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme šampióny, chvíľočku ešte podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Nastrúhame nivu, najlepšie celý ten trojuholník, necháme rozpustiť a odstavíme.

  • Krok 2.

    Medzi časom sme si v osolenej vode uvarili cestoviny (hodia sa motýliky, makaróny, vretienka...), ktoré sme premyli pod horúcou vodou a scedili.

  • Krok 3.

    Na záver zmiešame cestoviny s pripravenou gazdovskou zmesou, dobre rozmiešame a podávame.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept