x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Zapečené cestovinky s rybou (tuniakom)

slide
  • Porcie: 2
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 50 minút
  • Kuchyňa : Talianska
  • Zdroj : Martin Furmann
Pozor Súťaž!
Vianočná súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Jednoduchý, rýchly, pomerne zdravý a chutný pokrm.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.

  • Krok 2.

    Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili. Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny syrom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžeme dať pár cherry paradajok. Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, Dobrú chuť ;)

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.