listok

Komentár kuchára

Dnes vám ponúkam tip na rýchlu a skoro aj zdravú večeru, ale pokojne si to môžte pripraviť aj na obed. Ja mám veľmi rada vyprážané.... Či mäsko, alebo zeleninku.... Viem však, že zdraviu to nepridá. Tak skúšam nájsť aspoň trošku odľahčené recepty. Vyprážané jedlá môžete pokojne robiť v rúre, či teplovzdušnej fritéze, vôbec to jedlu na chuti neublíži, možno práve naopak....


Potrebujeme: Šampiňóny

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šampiňóny : Šampiňóny očistíme, opláchneme vodou a nakrájame na hrubšie plátky.

  • Krok 2.

    Obalíme ich v klasickom trojobale. Múka, rozšľahane vajíčko, do ktorého pridáme soľ, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať, nakoniec šampiňóny obalíme v strúhanke.

  • Krok 3.

    Takto pripravené šampiňóny poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Jemne pokvapkáme olejom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Potom šampiňóny obrátime a pečieme ďalších 10 minút.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept