Zelenina by mala byť približne v hmotnostnom pomere (takže mám misku nakrájaného baklažánu, misku paprík a misku cukety).
Najskôr orestujte v panvici na olivovom oleji baklažán, potom ho vyberiem dierovanou naberačkou do väčšieho hrnca, posypu trochou provensálskeho korenia a prikryte pokrievkou.
Potom pridám do panvice trochu oleja a orestujte papriky. V okamihu, keď začnú mäknúť, je naberačkou vyberiem a pridám do hrnca k baklažánu, opäť posypu bylinkami a priklopíme.
Potom orestujte obdobným spôsobom aj cuketu a vrazím ju do hrnca k ostatnej zelenine, pridám prelisovaný cesnak, ľahko premiešam a priklopíme.
Nakoniec vsypem do panvice cibuľu, nechám zosklovitieť, pridám plátky cesnaku, lúpané paradajky aj so šťavou, soľ, korenie a cukor a nechám na miernom ohni prebublávať, kým sa tekutina neodparí. Zmes vlejeme do hrnca na zeleninu, premiešam a prehrejte.
Ja som k tomu upiekla tresku a cesnakovú bagetu.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept