listok
Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút 45
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 2 972 x
Ratatouille

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zelenina by mala byť približne v hmotnostnom pomere (takže mám misku nakrájaného baklažánu, misku paprík a misku cukety).

  • Krok 2.

    Najskôr orestujte v panvici na olivovom oleji baklažán, potom ho vyberiem dierovanou naberačkou do väčšieho hrnca, posypu trochou provensálskeho korenia a prikryte pokrievkou.

  • Krok 3.

    Potom pridám do panvice trochu oleja a orestujte papriky. V okamihu, keď začnú mäknúť, je naberačkou vyberiem a pridám do hrnca k baklažánu, opäť posypu bylinkami a priklopíme.

  • Krok 4.

    Potom orestujte obdobným spôsobom aj cuketu a vrazím ju do hrnca k ostatnej zelenine, pridám prelisovaný cesnak, ľahko premiešam a priklopíme.

  • Krok 5.

    Nakoniec vsypem do panvice cibuľu, nechám zosklovitieť, pridám plátky cesnaku, lúpané paradajky aj so šťavou, soľ, korenie a cukor a nechám na miernom ohni prebublávať, kým sa tekutina neodparí. Zmes vlejeme do hrnca na zeleninu, premiešam a prehrejte.

  • Krok 6.

    Ja som k tomu upiekla tresku a cesnakovú bagetu.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept