listok

Komentár kuchára

V televizi straší, že české meruňky letos nebudou, a když, tak hóóódně drahé. No tak to v tomhle státě není žádná novinka, už jsem dlouho nezažila, že by tady bylo něco levného a zároveň kvalitního. Ale což, tak si dáme něco málo z dovozu. :D


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z ingrediencií vypracujeme cesto. Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky. Ak ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť. Potom už len prstami berieme kúsky cesta a balíme do neho marhule.

  • Krok 2.

    Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú. Potom je varím asi ešte 5 minút, podľa druhu ovocia. Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.

  • Krok 3.

    Navrch pekne posypeme strúhaným (hrudkovým) tvarohom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom, aby vzniklo také to "hňahňáníčko" :D

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept