Dneska nic extra převratného... Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku.
Videné: 3 476 x
Z karfiolu zrežeme stonku s listami, vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme ľahkým varom do polomäkká. Potom scedíme, necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky (tie väčšie som ešte rozpolil, aby vznikli radšej menšie kúsky, s ktorými sa lepšie manipuluje).
Do kastrólika vsypeme hrášok, pridáme grilovacie korenie (nemusí byť, zmes už je mierne ochutená) a studenú vodu a vymiešame hustejšie cestíčko. Pomocou lyžice a vidličky v ňom obaľujeme jednotlivé kúsky karfiolu a ihneď smažíme vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.
Opečený karfiol necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s uvarenými zemiakmi.
Hraška je zmes jemne mletého hrachu, kukurice, ryže a pšena s prídavkom korenia a soli. Možno ju použiť na obaľovanie mäsa i zeleniny, na zahustenie polievok a omáčok a ako náhradu vajec pri príprave rôznych placiek a fašírok. Neobsahuje lepok.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.