listok
Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 20
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 5 065 x
Zemiakové lokše

Komentár kuchára

V jednoduchosti je krása a ty nejchutnější pokrmy bývají leckdy až neskutečně jednoduché. Těchhle placek bych se mohla doslova "užrat" a celá naše rodina jak bys met.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ a hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré bude mať konzistenciu asi ako cesto na knedle, nemalo by sa lepiť.

  • Krok 2.

    Ihneď rozdelíme na menšie dieliky, z ktorých vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske tenké placky o veľkosti veľkej panvice (každý si musí prispôsobiť podľa možností) a pečieme na panvici nasucho z oboch strán. Okamih, kedy je lokša z jednej strany pečená poznáme podľa tvoriacich sa tmavých škvŕn.

  • Krok 3.

    Lokšu otočíme, potrieme zľahka maslom a dopečieme aj z druhej strany. Touto stranou pretočíme hotovú lokšu na veľký tanier, opäť potrieme maslom a stočíme.

  • Krok 4.

    Hotové lokše podávam k hustým polievkam, ako je gulášová alebo kapustová, miesto pečiva. Dajú sa samozrejme pojedať aj samotné, ale moje deti je milujú treba potreté slivkovým lekvárom a sypané makom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept