Žemle na burger

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 99
05.02.2021
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka hladká
1 kocka Droždie
1 ČL Cukor kryštálový
2 ČL Soľ
150 ml Mlieko
150 ml Pitná voda
100 ml Olej
2 KS Vajce (1 do cesta, 1 na potretie)
  Sezam (na posypanie)
Postup prípravy pre Žemle na burger
  1. 1

    Múku si preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, nalejeme tam teplé nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, dáme lyžičku cukru, opatrne premiešame vidličkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme soľ, vodu, jedno vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. Po vykysnutí dáme cesto na dosku, rozdelíme na 6 častí, z každej urobíme malý bochník a preložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200°C 20 minút.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Syrová polievka
Bravčové medailónky v slaninke
Plnená paprika
Výborný patizón
Karfiolové fašírky
Kuracie krídelka s tymianom
Bravčová panenka s cibuľkou
Kuracie mäso na smotane s nokami
Pľúcka na smotane
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie