listok
Iveta Lapínová

Porcií 4
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 36 118 x
Zemiaková Fučka s cibuľou

Komentár kuchára

Dnes vám ponúkam jedlo, ktoré som sa naučila variť, keď som sa vydala.... Môj drahý pýtal stále fučku a ja...však dobre, veď zemiakovú kašu zvládne hádam každý.. Aké bolo moje sklamanie, keď mi povedal, že síce je dobrá tá kaša... ale, Moja maminka to robí inak. Čo viac môže mladú nevestu viac naštvať?? :) Či som chcela, či nie... musela som za svokričkou a pýtať si recept.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame, na úplne malé plátky, také tenké, ako sa nám len dá. Zalejeme ich vodou, ale iba tesne pod vrchné plátky zemiakov. Osolíme a dáme variť. Pomaly varíme, pokiaľ sa zemiaky nerozpadávajú. Stačí skúsiť nožom, alebo vidličkou.

  • Krok 2.

    Keď sú úplne mäkké, zoberieme habarku /švrliak /, všade sa to volá inak. Zemiaky rozhabarkujeme vo vode, v ktorej sa varili, takmer na kašu. Potom pridáme múku. Najskôr jednu lyžicu. Znova rozhabarkujeme, kaša nám zhustne, stále miešame. Pokiaľ je fučka riedka, ešte pridáme múku.

  • Krok 3.

    Stále miešame, kým sa nevari aspoň pár minút. Potom odstavíme, prikryjeme a necháme pár minút v hrnci. Popri varení zemiakov si do menšieho kastrolika dáme masť a do horúcej pridáme očistenú a na rezance nakrájanú cibuľu, takto ju pražíme do zlatista.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (4)

  • avatar
    Rozália Sedláková
    20.02.21 08:36:21

    Fučka....výborné jedlo....vyrastala som na ňom spolu so 4 súrodencami! Musím ju znova uvariť a tak si pripomenúť naše detstvo!

  • avatar
    Alžbeta Lukáčová 17.2.2021
    17.02.21 03:06:27

    U nás sa to volalo papcún,fajn

  • avatar
    Zdena Uhriková
    02.12.20 06:27:20

    Musím to skúsiť ako sa mi podarí.

  • avatar
    Magnólia Biela
    28.11.20 08:27:36

    V detstve som to jedávala , veru spravím niekedy

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept