Zemiaková Fučka s cibuľou

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Dnes vám ponúkam jedlo, ktoré som sa naučila variť, keď som sa vydala.... Môj drahý pýtal stále fučku a ja...však dobre, veď zemiakovú kašu zvládne hádam každý.. Aké bolo moje sklamanie, keď mi povedal, že síce je dobrá tá kaša... ale, Moja maminka to robí inak. Čo viac môže mladú nevestu viac naštvať?? :) Či som chcela, či nie... musela som za svokričkou a pýtať si recept.Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 3684
27.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
2 ČL Soľ (podľa chuti)
2 PL Múka hladká
2 PL Bravčová masť
2 KS Cibuľa (množstvo ako máte radi...)
Postup prípravy pre Zemiaková Fučka s cibuľou
  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame, na úplne malé plátky, také tenké, ako sa nám len dá. Zalejeme ich vodou, ale iba tesne pod vrchné plátky zemiakov. Osolíme a dáme variť. Pomaly varíme, pokiaľ sa zemiaky nerozpadávajú. Stačí skúsiť nožom, alebo vidličkou.

  2. 2

    Keď sú úplne mäkké, zoberieme habarku /švrliak /, všade sa to volá inak. Zemiaky rozhabarkujeme vo vode, v ktorej sa varili, takmer na kašu. Potom pridáme múku. Najskôr jednu lyžicu. Znova rozhabarkujeme, kaša nám zhustne, stále miešame. Pokiaľ je fučka riedka, ešte pridáme múku.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

avatar
Zdena Uhriková | 02.12.2020 18:27:20
Musím to skúsiť ako sa mi podarí.
avatar
Magnólia Biela | 28.11.2020 08:27:36
V detstve som to jedávala , veru spravím niekedy
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Kuracie rezne marinované v kyslej smotane a zemiakový šalát
Kuracie prsia so zeleninou
Plnené kuracie rezne so šunkou a syrom
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Perníkový koláč ala MIMI
Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou
Šuhajdy z bielej čokolády
Zeleninové francúzske zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie