Slivkové gule

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Výborné zemiakové gule na sladko plnené ovocím. V mojom prípade som dnes použila čerstvé slivky. Samozrejme, ovocie je už na vás :)Mária
videní 271
02.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Zemiaky (veľké)
200 g Múka polohrubá
1 KS Vajce
1 štipka Soľ
  Slivka (alebo iné ovocie, jahody)
  Maslo
  Strúhanka (na posýpku)
  Cukor kryštálový (na posýpku)
Postup prípravy pre Slivkové gule
  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke (môžete aj klasicky), pretlačíme alebo postrúhame na jemnej strane strúhadla, pridáme múku, vajíčko a štipku soli. Všetko spolu dobre zmiešame a vyhnetieme cesto.

  2. 2

    Rozvaľkáme na cca 3mm hrúbku, nakrájame na štvorce a plníme ovocím (ja som použila slivky, môžete dať jahody, čučoriedky, čerešne, marhule, skombinovať s tvarohom... ). Dôkladne zlepíme a vytvarujeme guľky.

  3. 3

    Dáme variť do vriacej vody, občas premiešame. Keď plávajú na vrchu, znamená, že sú uvarené, a že ich môžeme vybrať von. Posypeme ich posýpkou a polejeme spraženým maslom.

  4. 4

    Posýpka môže byť maková, tvarohová strúhankova alebo kakaová. Ja som si pripravila strúhankovú. Strúhanku som na panvičke opražila spolu s kryštálovým cukrom. Pozor aby nezhorela.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Džatky domáce ako od babky
Šunka plnená zeleninou
Nepečený Bingo Koláč
Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Červená kapusta s bravčovým karé
Kuriatko na zelenine
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Zemiaková Fučka s cibuľou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie