Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 balíček | Sójové kocky |
3 kocka | Masox (bojón) |
  | Sójová omáčka (podľa chuti) |
2 KS | Cibuľa |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Vegeta (podľa chuti) |
  | Červená paprika sladká |
1 Konzerva | Paradajkový pretlak (malá) |
1 KS | Bobkový list |
1,5 Kg | Kapusta kyslá |
250 ml | Smotana na šľahanie |
400 ml | Kyslá smotana |
5 PL | Múka hladká |
2 PL | Cukor kryštálový |
2 l | Zeleninový vývar |
  | Olej |
Sójové kocky dáme variť do hrnca s 1,5 litrom vody, masoxom a sójovou omáčkou. Varíme, kým nie sú sójové kocky mäkké. Odstavíme a necháme vychladnúť vo vode.
Medzitym si v hrnci zohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Sójové kocky vyžmýkame čo najviac to ide a prihodíme k cibuli. Opečieme dozlatista a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíľku opražíme.
Pridáme kyslú kapustu a jemne opečieme. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, vegetu, čierne korenie. Necháme variť pod pokrievkou kým nie je kapusta mäkká. Pridáme pretlak a cukor.
V miske si rozhabarkujeme smotany s múkou a vlejeme k mäsu s kapustou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Podlávme s knedlíkom :) Dobrú chuť