Segedínsky guláš zo sójového mäsa

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hoci sme mäsožravci :), ľúbime aj sójové mäso :) Netvrdím, že sója sa vyrovná chuťou mäsu, ale keď sa dobre pripraví, môže z nej byť chutný bezmäsitý obed ☺️ Dnes segedínsky guláš zo sójového mäsa, domáce knedle (4ks) a na zajtra z rovnakého cesta parené buchty s domácim broskyňovým džemom :p Pochutili sme si všetci :)Martina
Kuchár/ka: Martina Gromová
videní 179
02.10.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 balíček Sójové kocky
3 kocka Masox (bojón)
  Sójová omáčka (podľa chuti)
2 KS Cibuľa
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Vegeta (podľa chuti)
  Červená paprika sladká
1 Konzerva Paradajkový pretlak (malá)
1 KS Bobkový list
1,5 Kg Kapusta kyslá
250 ml Smotana na šľahanie
400 ml Kyslá smotana
5 PL Múka hladká
2 PL Cukor kryštálový
2 l Zeleninový vývar
  Olej
Postup prípravy pre Segedínsky guláš zo sójového mäsa
  1. 1

    Sójové kocky dáme variť do hrnca s 1,5 litrom vody, masoxom a sójovou omáčkou. Varíme, kým nie sú sójové kocky mäkké. Odstavíme a necháme vychladnúť vo vode.

  2. 2

    Medzitym si v hrnci zohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Sójové kocky vyžmýkame čo najviac to ide a prihodíme k cibuli. Opečieme dozlatista a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíľku opražíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Martina Gromová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Domáca parená-kysnutá knedľa
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Krémová brokolicová polievka
Kuracie ragú s hráškom
Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
Cícerová kaša s miniklobáskami
Kuracie kúsky vyprážané v rúre
Špagety po španielsky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf