Jogurtové langoše

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
35 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuba miluje kečup, takže si ho hojně našplíchá na cokoliv, langoše nejsou tudíž výjimkou. Já zas do všeho nacpu česnek, a tak moje verze je ryze "antiupírská". :)Danula
videní 395
05.09.2020
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka hladká
1 KS Kypriaci prášok do pečiva
1 ČL Soľ (vrchovatá)
1 kocka Droždie
1 ČL Cukor kryštálový
500 ml Mlieko (vlažné)
1 kelímok Jogurt biely (cca 170 g)
3 PL Olej
Postup prípravy pre Jogurtové langoše
  1. 1

    Do časti ohriateho mlieka si rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu múky a lyžičku cukru a dôkladne rozmiešame. Vzišiel kvások vlejeme do misy k zmesi múky, prášku do pečiva a soli, prilejeme zvyšok mlieka a olej, pridáme jogurt a vymiešame husté cesto. Potom ho preložíme na dosku a ešte rukami pekne premiesime.

  2. 2

    Hotové cesto vložíme do premasteného !!! igelitového vrecka, nepriedušne uzavrieme a ubytujeme v chladničke.

  3. 3

    A teraz už je na nás, či budeme langoše pripravovať už druhý deň alebo necháme cesto odpočívať pokojne ďalších 3-5 dní. Z cesta ukrajujú menšie kúsky, tie roztlačíme dlaňou na pomastený pracovnej doske a necháme ich chvíľku "nadýchnuť".

  4. 4

    Potom vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista.

  5. 5

    Jedna vychytávka od výrobcu: Po vložení cesta do oleja vezmeme naberačku, naberieme vriaci olej a langoš s ním polievame, kraaasne sa nafúkne a je ako obláčik.

  6. 6

    Hotové necháme odkvapkať prebytočný omastok na papierovej utierke a ešte teplé podávame.

  7. 7

    Ja natieram zmesou kyslej smotany a cesnaku, rozotreného so soľou a sýpu strúhaným tvrdým syrom. Kuba si na to chrstne ešte liter kečupu a je najšťastnejší dieťa na tejto planéte.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Domáce šišky s džemom a ovocím
Ryžové placky
Tvarohovo čokoládové čudo
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Pikantný segedínsky guláš
Zapekané fussilli s brokolicou a sherry paradajkami
Super chutné zemiakovo cuketové placky. Tieto si zamiluješ
Roládky z kuracích pŕs, plnené sušenými paradajkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf