Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
350 g | Semolinové cestoviny (v suchom stave / alebo podľa chuti) |
1 l | Mlieko |
  | Repkový olej |
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
100 g | Anglická slanina (na kocky) |
1 a 1/2 ČL | Soľ |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Sušený cesnak |
1 plechovka | Kukurica (menšia) |
250 g | Šunka (na prúžky) |
1 hrsť | Petržlenová vňať (sekaná) |
200 g | Čedar (dala som plátky) |
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme slaninu a necháme rozvoňať. Potom vsypeme cestoviny, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, premiešame, priklopíme pokrievkou a pravidelne premiešame, aby sa nám zmes odspodu neprichytila.
Cca po pol hodine cestoviny mlieko takmer "vypijú" a sú tzv. "Al dente". Pridáme šunku, kukuricu a petržlenovú vňať, premiešame a nakoniec necháme v zmesi rozpustiť syr.