Omeleta plnená špenátom

Hodnotenie (4.4/5)
5
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře...Danula
videní 619
07.04.2020
Omeleta:
Množstvo Ingrediencia
400 g Múka polohrubá
1 ČL Soľ (zarovnaná)
4 KS Vajce
600 ml Mlieko
Špenát:
Množstvo Ingrediencia
2 KSCibuľa (nadrobno)
3 strúčikCesnak (nadrobno)
400 gŠpenát mrazený (nasekaný nadrobno)
1/2 hrnčekMlieko
 Olej
 Soľ
 Podravka
4 PLMúka polohrubá
Postup prípravy pre Omeleta plnená špenátom
  1. 1

    Múku zmiešame so soľou, mliekom a žĺtky, dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút odstáť. Potom pozvoľna primiešame sneh z bielkov. Naberačkou meriame cesto na ľahko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán.

  2. 2

    Ja vždy pri nalievaní cesta odstránim panvicu zo zdroja tepla a cesto pozvoľna rozprestriem po panvici, je trochu "lenivejší" ako cesto na palacinky, takže sa mu veľmi nechce sa samo o sebe roztekať. Každú omelete ihneď potriem špenátom a Zarolujte. Z tohto množstva som urobila 15 kúskov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Strúhaný tvarohový
Cícerová kaša s miniklobáskami
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Bravčové rizoto
Bravčové karé na zelenine s tarhoňou
Omeleta plnená špenátom
Kakaovo-škoricové osie hniezda
Skvelé špagety s mletým mäsom
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie