Domáci chlebík bez kysnutia

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 1506
23.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400 g Múka hladká
1 ČL Soľ
2 ČL Rasca
300 ml Pitná voda (vlažná)
1 ČL Cukor kryštálový
1 balíček Droždie (sušené)
Postup prípravy pre Domáci chlebík bez kysnutia
  1. 1

    1.Do malej misky dáme cukor, droždie a vlažnú vodu. Dobre premiešame. Nalejeme do múky a pridáme soľ. Do zapekacej misy alebo formy na chlebík dáme papier na pečenie a cesto doň vylejeme. Do vyhriatej rúry na 220°dáme chlebík a pečieme kým nechytí peknú farbu a kôrku. Počas pečenia 3x potrieme slanou vodou a tak isto aj hneď po upečení. Vyberieme ho z misy a dáme do vypnutej, zohriatej rúry na 5 minút. Potom ešte preložíme naň mokrú utierku aby bola kôrka mäkká.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Špagety bolognese
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Plnené bravčové závitky
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Tvarohové šišky
Perníkový koláč ala MIMI
Zelerová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie