Domáci chlebík bez kysnutia

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Janula Szabó
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Do malej misky dáme cukor, droždie a vlažnú vodu. Dobre premiešame. Nalejeme do múky a pridáme soľ. Do zapekacej misy alebo formy na chlebík dáme papier na pečenie a cesto doň vylejeme. Do vyhriatej rúry na 220°dáme chlebík a pečieme kým nechytí peknú farbu a kôrku. Počas pečenia 3x potrieme slanou vodou a tak isto aj hneď po upečení. Vyberieme ho z misy a dáme do vypnutej, zohriatej rúry na 5 minút. Potom ešte preložíme naň mokrú utierku aby bola kôrka mäkká.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.