x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Tradičné bryndzové halušky

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 30 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Jana Szabó
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 9 316 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha.

  • Krok 2.

    2. Slaninu nakrájame a opražíme na panvici.

  • Krok 3.

    3. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.

  • Krok 4.

    4. Z halušiek vylejeme 3/4 vody. Do zvyšku primiešame bryndzu a podávame na tanier. Posypeme slaninkou

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.