Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Syr hermelín (použila som Kráľa syrov) |
3 KS | Vajce |
3 PL | Strúhanka |
3 PL | Múka hladká |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Strúhanka (na obalenie) |
  | Brusnice (podľa chuti) |
Syr rozdelíme na 6 kúskov, obalíme v cestíčku a potom v strúhanke (je to trošku piplačka, takže odporúčam predovšetkým slobodným dámam a pánom alebo slameným vdovám, pretože keď už sa s tým babrete, nechcete sa o tú dobrôtku s nikým moc deliť: D: D: D).
Potom uložíme na tácku a vrazíme aspoň na 1 hodinku do mrazničky. Potom vkladáme do horúceho oleja a smažíme dozlatista.