listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.

  • Krok 2.

    Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.

  • Krok 3.

    Rizoto stále miešame, jeho krémovosť sa dostaví za chvíľku. Podávame so strúhaným parmezánom a sušenými paradajkami.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept