Krémové hubové (dubákové) rizoto

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
videní 1969
02.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 g Ryža
2-3 hrsť Hríb dubový sušené
3 dl Biele víno
3 dl Vývar (alebo vody)
1 hrsť Sušené paradajky
100 g Parmezán
1 KS Cibuľa
  Olej
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Krémové hubové (dubákové) rizoto
  1. 1

    Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.

    foto receptu
  2. 2

    Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Štefan Halàsz
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Syrová omáčka
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou
Smotanové cestoviny s hráškom
Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
Karbonátky
Kakaové esíčka
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Najlepší krémeš
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf