Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 g | Ryža |
2-3 hrsť | Hríb dubový sušené |
3 dl | Biele víno |
3 dl | Vývar (alebo vody) |
1 hrsť | Sušené paradajky |
100 g | Parmezán |
1 KS | Cibuľa |
  | Olej |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.
Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.