Pomerne jednoduchý recepty na domacu knedlu. Vysledok je báječný... pochváľte sa v komentári ako sa vám podaril
2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.
3.Do zvyšku vody s mliekom zamiešame vajce a olej. Do múky vylejeme kvások. Cesto len zhruba zamiešame aby sa spojilo s múkou. Necháme 10 minút postáť.
4.Až teraz vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 45 minút až hodinu. (ja dávam pod paplón ako kedysi moja starká)
5.Cesto rozdelíme na dve polovice, na pomúčenej doske vypracujeme dve knedle a necháme ešte 10 minút postáť. Medzitým si pripravíme široký hrniec s vodou cca 200ml , do ktorého dáme parák. Naň položíme papier na pečenie. Keď voda začne vrieť vložíme knedľu a zakryjeme. 20 minút ncháme pariť a NEOTVARAME!!! mohla by spľasnúť.
6.Po 20 minútach odkryjeme pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdlou. Ak ju nebudeme konzumovať hneď, potrieme olejom. Takto isto spravíme aj druhú knedľu.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept