x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Domáca parená-kysnutá knedľa

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Zložitý
  • Príprava : 120 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Jana Szabó
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Pomerne jednoduchý recepty na domacu knedlu. Vysledok je báječný... pochváľte sa v komentári ako sa vám podaril

Videné: 8 760 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Ohrejeme vodu a mlieko aby boli vlažné. Do misky odlejeme 50ml mlieka, pridáme rozmrvené droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.

  • Krok 2.

    2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.

  • Krok 3.

    3.Do zvyšku vody s mliekom zamiešame vajce a olej. Do múky vylejeme kvások. Cesto len zhruba zamiešame aby sa spojilo s múkou. Necháme 10 minút postáť.

  • Krok 4.

    4.Až teraz vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 45 minút až hodinu. (ja dávam pod paplón ako kedysi moja starká)

  • Krok 5.

    5.Cesto rozdelíme na dve polovice, na pomúčenej doske vypracujeme dve knedle a necháme ešte 10 minút postáť. Medzitým si pripravíme široký hrniec s vodou cca 200ml , do ktorého dáme parák. Naň položíme papier na pečenie. Keď voda začne vrieť vložíme knedľu a zakryjeme. 20 minút ncháme pariť a NEOTVARAME!!! mohla by spľasnúť.

  • Krok 6.

    6.Po 20 minútach odkryjeme pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdlou. Ak ju nebudeme konzumovať hneď, potrieme olejom. Takto isto spravíme aj druhú knedľu.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.