listok
Jana Szabó 

Porcií 6
Minút 120
Náročnosť Expert

(5 / 5)
Videné: 12 442 x
Domáca parená-kysnutá knedľa

Komentár kuchára

Pomerne jednoduchý recepty na domacu knedlu. Vysledok je báječný... pochváľte sa v komentári ako sa vám podaril


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Ohrejeme vodu a mlieko aby boli vlažné. Do misky odlejeme 50ml mlieka, pridáme rozmrvené droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.

  • Krok 2.

    2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.

  • Krok 3.

    3.Do zvyšku vody s mliekom zamiešame vajce a olej. Do múky vylejeme kvások. Cesto len zhruba zamiešame aby sa spojilo s múkou. Necháme 10 minút postáť.

  • Krok 4.

    4.Až teraz vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 45 minút až hodinu. (ja dávam pod paplón ako kedysi moja starká)

  • Krok 5.

    5.Cesto rozdelíme na dve polovice, na pomúčenej doske vypracujeme dve knedle a necháme ešte 10 minút postáť. Medzitým si pripravíme široký hrniec s vodou cca 200ml , do ktorého dáme parák. Naň položíme papier na pečenie. Keď voda začne vrieť vložíme knedľu a zakryjeme. 20 minút ncháme pariť a NEOTVARAME!!! mohla by spľasnúť.

  • Krok 6.

    6.Po 20 minútach odkryjeme pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdlou. Ak ju nebudeme konzumovať hneď, potrieme olejom. Takto isto spravíme aj druhú knedľu.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept