Domáca parená-kysnutá knedľa

Hodnotenie (0/5)
0
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Zložitá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Domáca parená-kysnutá knedľa
videní 34
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
125 ml Mlieko polotučné (vlažné)
125 ml Pitná voda (vlažná)
1 ČL Soľ
1 KS Vajce slepačie
2 PL Olej slnečnicový
21 g Droždie (čerstvé)
1 ČL Cukor kryštálový
Postup prípravy pre Domáca parená-kysnutá knedľa
  1. 1

    1.Ohrejeme vodu a mlieko aby boli vlažné. Do misky odlejeme 50ml mlieka, pridáme rozmrvené droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.

    foto receptu
  2. 2

    2.Múku preosejeme so soľou do väčšej umelohmotnej misy. Po 10 minútach je vykysnutý kvások.

  3. 3

    3.Do zvyšku vody s mliekom zamiešame vajce a olej. Do múky vylejeme kvások. Cesto len zhruba zamiešame aby sa spojilo s múkou. Necháme 10 minút postáť.

  4. 4

    4.Až teraz vypracujeme cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 45 minút až hodinu. (ja dávam pod paplón ako kedysi moja starká)

  5. 5

    5.Cesto rozdelíme na dve polovice, na pomúčenej doske vypracujeme dve knedle a necháme ešte 10 minút postáť. Medzitým si pripravíme široký hrniec s vodou cca 200ml , do ktorého dáme parák. Naň položíme papier na pečenie. Keď voda začne vrieť vložíme knedľu a zakryjeme. 20 minút ncháme pariť a NEOTVARAME!!! mohla by spľasnúť.

  6. 6

    6.Po 20 minútach odkryjeme pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdlou. Ak ju nebudeme konzumovať hneď, potrieme olejom. Takto isto spravíme aj druhú knedľu.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Kuracie nugetky so syrovou omáčkou
Bravčové s ryžou a vajíčkom
Kuskus kari kuracie v sezame
Pečená kačka
Domáce Housky alebo žemle
Chilli con carne
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Koláč z kyslého mlieka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf