Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Múka polohrubá |
3 KS | Vajce slepačie |
2 dl | Olej slnečnicový |
4 dl | Mlieko polotučné |
1/2 ČL | Soľ |
1/2 kocka | Droždie |
2 KS | Cibuľa červená |
1/2 Kg | Kapusta kyslá |
1/2 ČL | Čierne korenie (mleté) |
1.Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 4 deci vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozmrvíme pol kocky droždia. Ak je príliš husté, pridáme mlieko.
2.Cesto odložíme vykysnúť na hodinku do tepla a medzitým si pripravíme plnku - na oleji osmažíme červenú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu , čierne korenie a dusíme pol hodinu.
3.Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch.