Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 g | Tagliatelle |
1 plátok | Losos (1 filet bez kože) |
1 KS | Cibuľa šalotka |
1 strúčik | Cesnak |
1 hrnček | Hrášok (aj mrazený) |
  | Pažítka (na drobno nakrájané) |
  | Petržlenová vňať (na drobno nakrájané) |
  | Oregáno (na drobno nakrájané) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
200 ml | Sladká smotana (33%) |
1 plátok | Maslo |
kúsok   | Citrónová šťava (podľa chuti) |
2 PL | Olej |
Filet z lososa osolíme a opekáme do ružova, vyberieme na tanier, odložíme bokom.
Do výpeku dáme šalotku a cesnak na drobno pokrájané a restujeme zľahka, do sklovita. Rybí filet rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k salotke a cesnaku, ešte asi 2 minútky restujeme, pridáme hrášok/ mrazený môžme predvariť, potom zalejeme smotanou, dosolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a pridáme plátok masla.