Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Zemiaky (stredne veľké) |
1 KS | Cuketa (nelúpať, na kolieska) |
200 g | Anglická slanina (alebo úd. bôčik) |
  | Bravčová masť |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
2 štipka | Rasca (podľa chuti) |
  | Sušený cesnak (podľa chuti) |
  | Rozmarín (mletý, podľa chuti) |
  | Grilovacie korenie (podľa chuti) |
100 ml | Smotana na šľahanie |
Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme masťou. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,5 cm hrubé kolieska.
Do pekáča skladáme striedavo rad plátkov zemiakov, cukety a anglickej slaniny, osolíme, okoreníme, posypeme korením a vložíme do rúry, vyhriatej na 180 stupňov.