Výborný farebný pekáčik

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Výborný farebný pekáčik
videní 255
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Zemiaky (stredne veľké)
1 KS Cuketa (nelúpať, na kolieska)
200 g Anglická slanina (alebo úd. bôčik)
  Bravčová masť
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 štipka Rasca (podľa chuti)
  Sušený cesnak (podľa chuti)
  Rozmarín (mletý, podľa chuti)
  Grilovacie korenie (podľa chuti)
100 ml Smotana na šľahanie
Postup prípravy pre Výborný farebný pekáčik
  1. 1

    Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme masťou. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,5 cm hrubé kolieska.

  2. 2

    Do pekáča skladáme striedavo rad plátkov zemiakov, cukety a anglickej slaniny, osolíme, okoreníme, posypeme korením a vložíme do rúry, vyhriatej na 180 stupňov.

  3. 3

    Po 20tich minútach zalejeme smotanou a dopekáme, kým nie sú zemiaky mäkké.

  4. 4

    Dnes som robila dvojnásobnú dávku, aby zostalo aj na otecka. :-)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cestoviny s kuracím mäsom
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Švédske mäsové guľky
Marinované kuracie prsia
Tvarohovo čokoládové čudo
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf