Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Zemiaky (väčších) |
1 KS | Cuketa (mladá) |
1 KS | Vajce |
1 strúčik | Cesnak |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Rasca (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Olej (na vypráženie) |
2 PL | Múka hladká |
Cuketu nastrúhame na jemno, mierne osolíme a necháme aspoň pol hodiny postáť. Pusti šťavu, ktorú treba dobre vyžmýkať. Potom nastrúhame zemiaky, tiež na jemno, zmiešame s cuketou.
Pridáme pretlačený cesnak, vajce, soľ, korenie, rascu a múku. Premiešame. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a zemiakovú zmes po lyžiciach kladieme na horúci olej.
Lyžicou z cesta urobíme placku a opečieme z oboch strán. Pokračujeme kým zemiakové cesto neminieme.... Horúce môžme potrieť maslom, no nemusí byť.