Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 g | Špenát mrazený (Môže byť aj čerstvý, ten ale rozmixujeme s pár pl. vody) |
2 KS | Vajce |
cca 3 PL   | Múka polohrubá (Podľa hustoty cesta) |
1,5 dl | Pitná voda |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
3 druhy   | Syr (podľa chuti) |
120 g | Slanina (podľa chuti, na malé kocky) |
Špenátové halušky s tromi druhmi syra : Z vody, vajec, múky a špenátu vypracujeme cesto, nie riedke, ale ani husté, také aby sa pekne dali cez haluškar hádzať halušky. Pridáme ešte soľ a štipku korenia.
Vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu a z cesta nahádžeme halušky. Halušky sú hotové, keď vyplávajú na povrch vody. Vtedy ich vyberieme sitkom na väčší tanier, alebo do misky. Horúce posypeme syrom a upraženou slaninkou