Zemiakový prívarok

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 1138
02.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Zemiaky (väčšie)
1 kelímok Kyslá smotana
2 KS Bobkový list
kúsok   Údená slanina
1 KS Jarná cibuľka
2 strúčik Cesnak
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Zemiakový prívarok
  1. 1

    Zo slaninky odrežeme kožu a dáme ju variť do 1,5l vody. Slaninku rozrežeme na štyri plátky, odložíme bokom. Do vriacej vody pridáme ošúpané, na polovice pokrájané zemiaky. Osolíme, pridáme bobkový list, korenie, cibuľu-bielu časť a cesnak, nakrájané nadrobno.

    foto receptu
  2. 2

    Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Potom zemiaky vyberieme na tanier, osem poloviciek, kožu zo slaniny a bobkový list. Zvyšné zemiaky s cibuľou a cesnakom rozmixujeme vo vývare. Pridáme smotanu, alebo creme fresch a pomaly, ale dobre rozmiešame na miernom ohni. Zvyšné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k privarku. Necháme prejsť varom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové na hrášku s ryžou
Koláč z čierneho piva
Džatky domáce ako od babky
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Omeleta so šunkou
Kuracie na smotane s ryžou
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie