Zemiakový prívarok

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zemiakový prívarok
Kuchár/ka: Iveta
videní 96
02.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Zemiaky (väčšie)
1 kelímok Kyslá smotana
2 KS Bobkový list
kúsok   Údená slanina
1 KS Jarná cibuľka
2 strúčik Cesnak
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Zemiakový prívarok
  1. 1

    Zo slaninky odrežeme kožu a dáme ju variť do 1,5l vody. Slaninku rozrežeme na štyri plátky, odložíme bokom. Do vriacej vody pridáme ošúpané, na polovice pokrájané zemiaky. Osolíme, pridáme bobkový list, korenie, cibuľu-bielu časť a cesnak, nakrájané nadrobno.

    foto receptu
  2. 2

    Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Potom zemiaky vyberieme na tanier, osem poloviciek, kožu zo slaniny a bobkový list. Zvyšné zemiaky s cibuľou a cesnakom rozmixujeme vo vývare. Pridáme smotanu, alebo creme fresch a pomaly, ale dobre rozmiešame na miernom ohni. Zvyšné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k privarku. Necháme prejsť varom.

  3. 3

    Obyčajne prívarok nezahustujem múkou, stačí mi tento postup. Osobitne na panvici opečieme plátky slaninky, pokrájanú zelenú časť cibuľky. Prívarok podávame na tanieri, ozdobený upečenou slaninkou, cibuľkou..... Možné pridať aj klobasku, varené vajce, volské oko....každému podľa chuti

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Ceketa v syrovom cestíčku
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Mini langoše
Najlepšia domáca sekaná FAVORIT
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Cestoviny s kuracím mäsom
Kuracie prsia plnené špenátom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf