Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1-2 KS | Jarná cibuľka |
  | Zelenina mix (podľa chuti) |
2 hrnček | Ryža |
4 hrnček | Zeleninový vývar |
  | Brokolica |
  | Soľ (podľa chuti) |
150 g | Parmezán (podľa chuti) |
Je to úplne jednoduché......potrebujeme jarnú cibuľku, ľubovoľnú zeleninku...mrkva, kaleráb, brokolica, hrášok, kukurica, karfiol a podobne, všetko to spolu orestujem na oleji, pridáme potrebné množstvo ryže, zalejeme dvojnásobným množstvom zeleninového vývaru, ako bola ryža a privedieme do varu, potom stiahneme teplotu, povaríme asi 5 minút a vypneme.
Necháme, neodkrývame, aspoň 15 minút, tak ryža nasaje vývar a zmäkne. No a ešte k zeleninke....brokolicu varím osobitne, len pár sekúnd, opláchneme studenou vodou, aby sa nerozvarila a zachovala si peknú farbu, k rizotu ju primiešam, až po zmäknutí ryže... No a nakoniec, už na tanieri, posypeme rizoto strúhaným syrom, najlepší je parmazan...