listok

Komentár kuchára

Tuhle úpravu cukety u nás ochutnali a pochválili i zapřísáhlí odpůrci již zmíněné zeleniny, kteří tvrdí, že cukety nesnášejí a nikdy, zdůrazňuji nikdy, by je nedali do úst...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rekapitulácia: Cca 300g cukety (mladé plody nelúpe a strúhame aj so šupkou, starší vydlabávám a zbavujem tvrdé šupky), 100g tvrdého syra (najemno nastrúhať), 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku (prelisovať) a mimo to vajce, strúhanka a hladká múka na obalenie.

  • Krok 2.

    Cuketu aj so šupkou nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme "vyplakať" a potom vyžmýkať. Pridáme nastrúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, vajce, múku a strúhanku a všetko dôkladne rukou premiešame. Podľa potreby kľudne ešte máličko zahustíme strúhankou, cesto je mäkké, ale malo by držať tvar. Ihneď tvoríme malé guličky, placky alebo valčeky, to záleží úplne na vašej fantázii, obalíme v trojobale a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  • Krok 3.

    Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď servírujeme.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept